כאבים במפרק הלסת-כדורי נקסין

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/12/2004 | 10:11 | מאת: נועה

שלום, יש לי כאבים במפרק הלסת השמאלית-התחתונה מזה 3 חודשים. זה התחיל ב"קנאק" ומאז קשה לי לפתוח את הפה. אין בעיות בסגירת הפה. רופאת המשפחה הפנתה אותי לבדיקה אצל רופא פה ולסת ובינתיים אמרה לי לקחת שני כדורי נקסין ביום למשך חמישה ימים (מינון כל כדור 500 מ"ג). נאמר לי שאלו כדורים מאוד חזקים. ברצוני לקבל חוות דעת נוספת: מאחר והכאבים נסבלים, האם לא כדאי להמתין עוד שבועיים עד בדיקת הרופא המומחה בנושא? האם לדעתך כדורים אלו יכולים לפתור את הבעיה?

21/12/2004 | 19:03 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לנועה שלום! כאבים בפרקי הלסת יכולים לנבוע מעומס יתר על הפרק מה שגורם להווצרות תהליך דלקתי בתוך הפרק. לכן השימוש בתרופות נוגדות דלקת מסוג שאיננו סטרואידים כדוגמת הנקסין נותן שני יתרונות האחד טיפולי - הפחתת הדלקת והשני אנלגטי - הפחתת הכאב. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות