שיני בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/12/2004 | 12:25 | מאת: נירה

אני בחורה בת 22. בעקבות כאבים של שנים, אובחנו אצלי לפני כשנה וחצי 4 שיני בינה כלואות. נמסר לי במרפאת השיניים כי עליי לעבור עקירה כירורגית בבי"ח כי רק שם מתבצעות עקירות מסוג זה, כיוון ששן הבינה נמצאת קרוב לעצם הלסת ויושבת על עצב (לפי צילום פנורמי שעשיתי). בבי"ח הוסבר לי כי עליי לחתום לפני ביצוע העקירה כי אני לוקחת את הסיכון לאיבוד תחושות באזורים: לסת, לשון, חלל הפה. עוד הוסבר לי כי איבוד התחושה הינה במקרים נדירים בלבד. פחדתי לעבור עקירה ומאז חלפה שנה וחצי. אני עדיין סובלת מכאבים חזקים במיוחד ליד שיניים תחתונות מצד שמאל. ידוע לי כי יש מצבים של שיני בינה כלואות שלא נעקרות כיוון שהמטופל לא סובל מכאבים ואין עם כך כל בעיה. האם איבוד התחושה זה אכן דבר נדיר? מהם אחוזי ההצלחה בעקירות מסוג זה? האם מסוכן להשאיר כך את שיני הבינה שלי? איזה השלכות יכולות להיגרם אם לא אעבור עקירה? אודה אם תשיבו על כך בהקדם.

09/12/2004 | 11:56 | מאת: ד"ר מיכה פלד

נירה שלום! האינדיקציות לעקירות שיני בינה היא תחילה האם הן מפריעות לך באיזושהי צורה כאבים או דלקות חוזרות. כמו כן האם ישנם תהליכים פתולוגים סביב שיניים אלו או האם הן סופגות את השיניים הטוחנות הסמוכות להן. לגבי הסכנה לפגיעה בעצב הנותן תחוש לשפה , הכל כתלות בקרבת השן לעצב. הספרות מדברת על 2%-8% של ירידה בתחושה באופן זמני. ופחות מאחוז אחד לירידה קבועה בתחושה בשפה בגלל פגיעה בעצב.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות