פצע שלא התרפא בשפתיים התגלה כסרטן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

02/11/2004 | 08:56 | מאת: איריס

ד"ר פלד שלום הגידול מתחיל מצד שמאל של השפה, בקשת עד האף ובקשת עד אמצע צד ימין של השפה. הצד השמאלי באזור השפה מעובה מאוד "פצע 1 ס"מ" יש עיבוי פנימי בכל האזור שתארתי כמו שאמרתי הטיפול שהוחלט הוא הקרנה חיצונית, כיוון שחלק מאזור זה כבר הוקרן הייתי רוצה לדעת מה הם ההשלכות של הקרנה חוזרת, אצל אדם רגיל וכל-שכן אצלי שהרקמה בעיתית הרופא הזכיר גם שיכול להיות נמק די נבהלתי ואני עדין שואלת האם יש דרך אחרת הייתי רוצה לדעת, שזאת הדרך הטובה ביותר, לטיפול? האם שילוב של תא לחץ יכול לעזור במניעת נמק? לפני מספר ימים התפרסם ואושר מכשיר "אולטראסאונד" לטיפול בסרטן ברקמה רכה מה אתה חושב לגבי המקרה שלי והאם יש מקום בארץ שכבר מטפלים עם מכשיר זה? בברכה ויום טוב איריס

05/11/2004 | 14:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לאיריס שלום. בסרטן מסוג קרצינומה קשקשית בשפה מקובל היום לטפל או בגישה כירורגית של כריתת הנגע ושחזור של אזור הכריתה או על ידי הקרנות. כאשר לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות. היתרון בקרינה הוא שאת חוסכת ניתוח אך כמובן קיימות פגיעות שלאחר הקרינה ובוודאי מוכרות לך מהקרינה הקודמת כמו יובש פה וגם סיכוי להתפתחות סרטן משני לקרינה וכן נמ מקומי של העור. הכל תלוי כמובן בכמות הקרינה . בניתוח אין את הסכנות הללו אך יש אבדן של ריקמה שצריך לשקול האם וכיצד ניתן לשחזרה. אני חוזר שוב חבל שהשיחה בנינו נעשית באופן הזה כיוון שאינני יכול לענות באופן מעשי על שאלותיך מבלי לראות אותך ולקרוא את כל ההיסטוריה הרפואית שלך. בית החולים הדסה בירושלים הינו מוסד מכובד והינני בטוח כי את מקבלת טיפול טוב ונכון. ברפואה אין תשובה אחת נכונה , לכן במידה ואת מעוניינת לקבל חוות דעת נוספת ולשקול אופציות טיפוליות נוספות , אנא עשי זו בדרך המקובלת , אי אפשר לתת תשובות פרקטיות מבלי לראות את המטופל. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות