שאלה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

10/09/2004 | 00:02 | מאת: אסף

שלום לכם לפני יומיים עקרתי שן בינה,יום למחרת הופיעה לי נפיחות בלחי השמאלית ליד מקום העקירה.הלכתי היום לעזרה ראשונה לאחר שעברו 48 שעות והנפיחות לא ירדה והרופא אמר שיש לי הצטברות נוזלים...דבר שיקח לדעתו בסביבות שבוע עד שבועיים עד שזה יעלם.כמו כן הוא אמר לי שבמקרה והחום יעלה על 39 מעלות או שהנפיחות תרד לצוואר להגיע מהר אילהם. עכשיו השאלה שלי היא כזאת...איך נהיה לי הצטברות נוזלים בלחי? ולמה זה כזה מסוכן עם זה ירד לכיוון הצוואר? ואם אפשר לזרז את העלמות התופעה הזו?

10/09/2004 | 18:31 | מאת: ד"ר מיכה פלד

עקירה שן בינה הבדר"כ הינה עקירה כירורגית המצריכה ניתוח והפרדת רקמות רכות כשם החניכיים לצורך הגעה וחשיפה של שן הבינה תהליך זה הוא טראומטי כשם שפציעה בכל מקום החלקי הגוף במקום מצברים נוזלים וישנו בדר"כ חום מקומי ושטף דם מקומי לוקח מספר ימים לגוף לספוג את הנוזלים באזור זה במידה וישנו זיהום הנפיחות תתגבר במשך הימים ויכולה לעיתים להוות סכנה לדרכי הנשימה אך אל דאגה ברוב המקרים המצב רק משתפר במשך הזמן במידה וישנו החמרה לאחר שלושה ימים ללא הטבה כדי לפנות לרופא מטפל ואו מרפאות חוץ פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות