כאב עז בלסת+ראש בצד אחד

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/11/2003 | 02:08 | מאת: נירין .ק

שלום רב! אני בחורה בת 23 . היו לי קוביות על השיניים בערך 3 שנים, והורידו לי אותם לא מזמן. לאורך ה3 שנים הללו,הופיעו לי ,בחורף בעיקר,התקפות של כאבים איומים בלסת שמאל בלבד+נקודה קבועה שהקרינה כאב חד (לא תמידי) בראש באותו צד (שמאל). זה מגביל לי את הפתיחה של הפה,כשאני לועסת זה כואב,כשאני מזיזה את הראש במהירות גם,וגם כעת בעודי מקלידה שורות אלה, הכאב קיים. ביקרתי אצל רופאת המשפחה, היא לא ידעה מה לעשות,ושלחה אותי למומחה לפה ולסתות בהדסה ען כרם, הייתי אצלו לפני שנה וחצי והוא לא ראה כלום,רק רשם לי כדורים "נרוסין" נגד כאבים.אפילו עקרו לי את שיניי הבינה כי חששו שהם הסיבה. האורטודנט שלי לא ידע מה הבעיה גם, וכנל רופא השיניים שלי(רופא ידוע ובכיר מאוד בי-ם). ב3 שנים האחרונות ,כל חורף הכאב הזה בא אליי לכמה חודשים ומגביל אותי מאוד. התופעה חזרה לבקר אצלי לפני ימים ספורים בלבד,אחרי שכמה חודשים לא הופיעה.חשבתי שזה בגלל הקוביות שהיו על שיניי, ומסתבר שלא, כי עכשיו אין לי אותם ואותו כאב מוכר הולם בי שוב. אולי יש לזה קשר לעונות השנה,אולי סוג של דלקת, אולי גידול חס וחלילה? אני כבר מיואשת ולא יודעת מה יש לי. סליחה על אורך ההודעה. תודה מקרב לב! כל טוב.

27/11/2003 | 21:31 | מאת: נירין .ק

אני ממש מיואשת :(

29/11/2003 | 21:27 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום נירין .ק על פי הסיפור ניראה שהבעיה היא בעיה כרונית ולא בהכרח גידול כפי שציינת. לדעתי רצוי לקבל חוות דעת נוספת מרופא מומחה פה ולסת בשילוב עם רופא מומחה העוסק במפרקי הלסת אשמח לשמוע איך את מתקדמת בהצלחה

30/11/2003 | 19:51 | מאת: נירין .ק

שלום דוקטור, תודה על התשובה, אך אני לא מבינה כל כך מהי בעיה כרונית? תוכל להסביר לי בבקשה? תודה רבה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות