דלקת בסחוס של מפרק הלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

27/08/2004 | 16:00 | מאת: כרמית

לפני כחודש גיליתי שיש לי בעיה במפרק הלסת, שכנראה נגרמה מנעילת הלסתות בלילה. אחרי שבוע וחצי התחלתי לשים סד לילה, שהקל על הכאבים (בנוסף למשככי כאבים כגון אדוויל ואופטלגין נוזלי). רציתי לדעת בבקשה האם אפשר לפתור את הבעיה או האם היא תיפתר בעתיד? מה זו בעצם המחלה הזאת ומה שמה הרפואי?

31/08/2004 | 09:49 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! נעילת לסתות הינה תופעה הנגרמת עקב פריקה קדמית של הדיסק התוך פרקי ( מניסקוס) . הקלה ע כאבים בעזרת סד הינה סמפטומטית ופותרת את הבעייה רק בחלק מהמקרים. בד"כ המצב חוזר על עצמו ולפעמים הנעילה היא במידה כזאת שלא מאפשרת פתיחת הפה כלל. במקרים האלו יש לשקול לנתח את המפרק לצורך החזרת הדיסק למקומו ושינוי מבנה המפרק. במידה והנך מעוניין להבדק במחלקתינו נא לתאם פגישה אצל אורנה טל 8542345. בברכה ד"ר פלד.

31/08/2004 | 18:35 | מאת: כרמית

ד"ר פלד שלום! אני חשבתי שהלסת שלי "נפרקה" עקב נעילת הלסתות שלי בלילה... האם זה לא נכון? אני מצטערת, אך לא הבנתי לגמרי. אגב, אף פעם לא הגעתי למצב שאני לא יכולה לפתוח את הפה. אני כל הזמן "לובשת" את הסד בלילה, ובאמת מאז שהתחלתי אין לי כאבים, אבל לפני כמה ימים, החלו שוב כאבי הראש והבחילות, כאבי הרקות והלסת כמובן. האם הסד במקרה שלי לא משפיע? זה מאוד מטריד אותי, ואני אשמח אם תוכל לעזור לי למצוא פיתרון ולייעץ לי מה לעשות. לגבי הבדיקה אצלכם, אני גרה במרכז, וזה בעייתי בשבילי להגיע... תודה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות