ניתוח שיניים שהסתבך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/08/2004 | 00:11 | מאת: רוחי

עשיתי ניתוח להשתלות במרפאה פרטית, לאחר הניתוח נוצר אצלי זיהום קשה והשתלים הוצאו. לאחר 3 שבועות של כאבי תופת, פעמיים גירוד של עצם הלסת נשלחתי לסי טי ואז הבנתי מהרופאים שעצם הלסת שלי בדלקת חריפה.. ( או נמק) ואם משהו לא יזוז יכרתו לי את עצם הלסת. האם זה יכול להיות? מניתוח שיניים להגיע לכריתה של עצם הלסת או שהבנתי לא נכון? האם המונח דלקת חריפה בעצם הלסת זה אומר שהעצם מתה? שזה נמק? האם נמק בעצם זה כמו במקום אחר ומחייב עצירה לפני התפשטות? האם כשכורתים עצם לסת משתילים משהו אסתתי במקומה? זה לא גורם לבעיה בדיבור ? באכילה? יש כאלה דברים? אשמח אם תוכל להבהיר לי מאט את המושגים המפחידים הנ"ל ( עוד שאלה, זה סכנת

31/08/2004 | 12:33 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! לפי הצגת הדברים נראה שסבלת מדחייה חריפה של השתלים הדנטלים הנגרם לרוב ע"י זיהום באתר ההשתלות. או עקב איכות ירוד של עצם במקום. הדלקת התפתחה לנמק של עצם וזיהום חריף של סביבת העצם הנמקית. טופלת נכון ע"י הוצאת השתלים וגירוד העצם הנמקית. אני מקווה גם כי טופלת באנטיביוטיקה מתאימה בהתאם לשיקול דעתם של רופאיך. ברוב המקרים הפעולות הללו אמורות לגרום לריפוי , אך במקרים מסויימים כאשר יש רקע רפואי של תנגודת חיסונית נמוכה כמו סוכרת, לסת מוקרנת או טיפול תרופתי מסויים אז ריפוי העצם לא משתפר והנמק ממשיך להתפשט בתהליך הקרוי אוסטיאומיאליטיס. במקרים נדירים אלו לעיתים יש לבצע כריתה יותר רחבה ואף בטיפול ע"י תא לחץ ( העשרה בחמצן). לאחר שהתהליך הזהומי חולף ניתן לשחזר את חסר העצם ע"י השתלת עצם עצמית הנלקחת מגופך . הנך מוזמן להבדק במחלקתינו טל 8542345 בברכה ד"ר מיכה פלד

31/08/2004 | 22:33 | מאת: רוחי

תודה על תשובתך, רציתי עוד לשאול האם זה נכון שעצם הלסת בשונה מעצמות אחרות בגוף מחדשת את עצמה? אם כן, עד כמה? כמו שהיתה קודם? האם זה נכון גם מעל גיל 60? האם ידוע לך באם טיפול בתא לחץ כלול בסל הבריאות או שזה טיפול פרטי? מה העלויות? ואיפה ניתן לעשות אותו ? תודה. רוחי

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות