טריזמוס לאחר עקירת שן בינה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/07/2004 | 10:16 | מאת: פזית

שלום, אני סובלת מטריזמוס (trismus, התכווצות שרירי הלסת ואי יכולת לפתוח את הפה) כשבועיים לאחר עקירת שן בינה (עליונה). ככל הנראה אין כבר דלקת או זיהום. הרופא הנחה אותי לבצע פיזיותרפיה ע"י פתיחת הפה באמצעות מקלות בדיקה (tongue blades). כרגע הפתיחה נעה בין 1/2 ס"מ ל-1 ס"מ. האם אכן צריך לבצע פיזיותרפיה כבר בשלב כזה או שעדיף לחכות כדי לא לגרום נזק או טראומה לשריר? כמה פעמים ביום אני צריכה לבצע את הפיזיותרפיה? כמה זמן להשאיר את הפה פתוח? כמה זמן נמשכת הפיזיותרפיה? לאיזה קצב שיפור אני צריכה לצפות? קראתי על מכשיר של חברת http://www.therabite.com לביצוע פיזיותרפיה. ע"פ מחקרים שלהם הכאבים קטנים יותר והשיפור בפתיחה גדול יותר באופן משמעותי. כמו כן קיימים מכשירים דומים בשוק. האם והיכן ניתן להשיג מכשירים כאלה בארץ?

31/08/2004 | 12:09 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום רב! טריזמוס לאחר עקירת שן בינה הינה תופעה מוכרת הנובעת או מזיהום המועבר אל שרירי הלעיסה באזור או עקב פתיחת פה גדולה וממושכת בזמן העקירה. במידה וישנה דלקת יש לטפל בדלקת . אם כרגע הבעייה היא הטריזמוס בלבד יש לבצע פזיותרפיה לפתיחת הפה . תדירות הפזיותרפיה היא כמה שיותר יותר טוב. יש לצפות להגיע לפתיחה מלאה של הפה במידה וזה לא קורה יש לשקו התערבות כירורגית. בברכה ד"ר מיכה פלד.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות