תוצאות mri לא מובנות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

07/12/2016 | 18:21 | מאת: אילי

ד"ר קליין שלום בעקבות כאבים ממושכים בלסת צד ימין נשלחתי ל mri והתוצאה שקיבלתי: לסת ימין פה סגור שינוי סינגל ופרגמנטציה של הדיסקית עם התקה קדמית. פה פתוח טרנסלציה מוגבלת ללא עדות לרדוקציה . מפרק לסת ימין קטן ביחס לשמאל עם סקלרוזיס של לשד העצם אירוגולריות קלה של פני השטח הארטיקולריים של הקונדיל וניוון הדיסקית. ובכללי נכתב אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי. בעקבות התוצאה נקבע לי ניתוח ארתרוצנטזיס והזרקת סטראואידים לעוד כחודשיים. אני חייבת לציין שאני סובלת מכאבים עזים שהולכים ומחמירים בצד ימין ולא מצליחה ללעוס אפילו דברים רכים מרגישה שכל המיפרק זז בזמן לעיסה. מה גם ששמאל מתחיל לכאוב לי תדיר למרות שבשמאל ב.מ.פ לפי ה mri וקיבלתי ארקוקסיה שלא עזר ואתופן שקצת עמעם את הכאבים שחזרו שוב בגדול. השאלה שלי האם זהו הניתוח המתאים לפי תוצאת ה mri כי הבנתי שזה יעזור לי רק קצת לכאב למשך כמה חודשים של שקט וזהו, מה הסיכונים בניתוח? ואודה להסבר שלך לגבי תוצאת ה mri במילים פשוטות. תודה רבה

13/12/2016 | 12:47 | מאת: ד"ר הילה קליין

אילי שלום בגדול תוצאת ה MRI מראה שינויים ניווניים במפרק הלסת. בין מפרק הלסת לבסיס הגולגולת ינו דיסק -= שכבה סחוסית המאפשר תנועה חלקה של המפרק. כתוצאה משינויים ניווניים או עומס או בעיות אחרות מיקומו של הדיסק הותק וכרגע מפריע לתנועה החופשית , לכן הכאבים וההגבלה בפתיחה. מצב כזה מצריך טיפול בארתרוסקופיה ולאו דווקא להסתפק בשטיפה בלבד. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות