שתל דנטלי קצר או הרמת סינוס?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/11/2016 | 14:37 | מאת: מיכל

שלום בת 66, לפני כ-8 שנים עשיתי 4 שתלים רגילים בלסת התחתונה. כעת בביקורת אצל הרופא נאמר לי שיש לי בעיה בלסת עליונה מצד שמאל, במקום בו כיום יש שן אחת חסרה, שן שלידה היא כתר על גשר, ומחוברת לשן קיימת. את השן הקיימת יש לעקור, ואז יש צורך למצוא פתרון לשלושה שיניים. נאמר לי שאין מספיק עצם ולכן עומדות בפניי האפשרות לשתלים רגילים ואז נדרש לבצע הרמת סינוס וכו', או להשתמש בשתלים קצרים של חברת בייקון ואז אין צורך בהרמת סינוס. מה עדיף? מה הייתרונות והחסרונות? והאם השתלים של חברת בייקון נחשבים לאיכותיים במיוחד? כמו כן נאמר לי שאם אני רוצה את השתלים הקצרים, עלי להוסיף לא מעט כסף על השתלים הללו (עוד 1500 ש"ח לכל שתל של חברת בייקון) זה הגיוני? עלות השתל עצמו באמת יקרה כל כך? תודה

04/12/2016 | 23:41 | מאת: ד"ר הילה קליין

מיכל שלום ישנם שתלים קצרים של הרבה חברות שתלים. לא אמליץ כאן על חברה מסויימת. באופן כללי אני לא רואה ייתרון לשתלים הקצרים שכן משך החיים של השתל תלויה באורך השתל כיוון שכל שנה נספגת ( כמות קטנה של עצם סביב לשתל ) כמות עצם מסויימת ובעצם השרדותו לאורך השני תלויה באורכו. הרמת סינוס הינה פרוצדורה בטוחה , ובונה עצם עם פרוגנוזה טובה, כל עוד נעשית עי כירורג/ית מומחה/ית . אי לכך לטווח הארוך ממליצה לך לבצע הרמת סינוס ושתל ארוך. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

06/12/2016 | 10:09 | מאת: מיכל

שלום תודה על התשובה מצ"ב קישור לצילום פנורמי. נאמר לי שעלי לעקור את שן 26, לבצע שתל בשן 26, וכן בשן 25, ו 24. אני מבינה ששתלי בייקון נחשבים לאיכותיים, אך רציתי להיות רגועה לגבי זה, שזה אכן הפתרון המומלץ, ולא אינטרסים צדדיים שיווקיים (מה לעשות שגם כאלו יש היום, ואין בכוונתי חלילה להטיל דופי). ובפרט לאור העובדה שמבקשים ממני תוספת על המחיר של עוד 1500 ש"ח על כל שתל בייקון. רציתי אם תוכל בבקשה להציץ בקישור, ולראות האם זה אכן חד משמעי שאין מספיק עצם לשתלים רגילים, והאם זה נכון לגבי כל שלוש השיניים? https://s13.postimg.org/najwmt8k7/image.jpg וכן, האם השתל (החומר) עצמו עולה לרופא בסביבות 1000 ש"ח לכל יחידה? (זה היה נשמע לי לא סביר, ולכן גם רציתי לוודא שאכן אין מספיק עצם, בכדי לוודא ש"לא דוחפים" לי את השתלים הקצרים מסיבות צדדיות) ושאלה לסיום, האם ניתן לבצע שתל בשן 24 ו 26, ובשן 25 לבצע גשר בין השיניים, ובכך לחסוך עלויות של ביצוע שתל נוסף? תודה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות