עקירה כירורגית של ניב כלוא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

31/07/2016 | 19:12 | מאת: מרינה

שלום! לפני שנים עברתי עקירה כירורגית של ניב כלוא בלסת העליונה הממוקם הוריזונטלית. מכוון ששן מאוחה לעצם ואי-אפשר להבדיל בין שן לעצם, עקרו אותה חלקית. לקראת טיפול אורתו אני רוצה לדעת: 1. האם ניתן ואיך לעקור את השן עד הסוף? 2. איזה סיבוכים יכולים להיות? 3. אם עוקרים את השן ביחד עם העצם, איך אחר כך משלימים את החלל שייווצר במקום? (מסת העצם תשקם לבד עם הזמן או שצריך להשתיל אותה לאחר עקירה?) תודה מראש.

02/08/2016 | 13:36 | מאת: ד"ר הילה קליין

מרינה שלום הסיפור נשמע קצת תמוהה. בעקרון ייתכן והשורש לא יהיה סימפטומטי ויכול להשאר.ואז צריך לבצע מעקב של צילומים אחת לשנה. אם תוצצר דלקת סביבו יהיה צורך בהוצאתו . האם קיבל תחוות דעת בנושא מכירורג/ית פה ולסת ? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

07/08/2016 | 20:07 | מאת: מרינה

תודה רבה על התשובה. עברתי עקירה לצורך טיפול אורתו. מכוון שלא הצליחו לעקור שן עד הסוף, אורתודונט לא מוכן להתחיל טיפול וממליץ לחזור על הניתוח. מהשיחה עם כירורג הבנתי שניתוח חוזר די מסובך ויכול להביא לפגיעה בעצם הלסת. אני רוצה לשאול: -האם מהניסיון שלך יש אפשרות לעקור את השן עד הסוף ללא פגיעה בעצם ואיזה ? -אם עוקרים את השן ביחד עם העצם, איך אחר כך משלימים את החלל שייווצר במקום? (מסת העצם תשקם לבד עם הזמן או שצריך להשתיל אותה לאחר עקירה?) תודה מראש.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות