עקירת שן ופתיחת סינוסים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

29/02/2016 | 08:56 | מאת: ירון

לפני כחודש וחצי עברתי עקירת שן מספר 26. בשן זו השורשים נספגו עקב דלקות שונות בעבר ותוך כדי העקירה הייתה פתיחת סינוסים, כלומר עבר נוזל מחלל הפה לאף. למרות החלמה של כחודש וחצי אחרי תפרים יש אי נוחות מורגש וכנראה אין סגירה הרמטית של המקום. איך מוודאים מה המצב? איךמטפלים בזה?

06/03/2016 | 23:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

ירון שלום ניתן לבדוק מצב זה עי הסתכלות ישירה על מקום העקירה / הזרקת מים פזיולוגים לאזור לראות האם יש מעבר לאף / עי צילום סיטי דנטלי. במידה ואזור המעבר איננו נסגר יש לבצע ניתוח סגירתו המערב את חלל הפה והסינוס. מומלץ לפנות לייעוץ לכירורג/ית פה ולסת . בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות