Mri כן או לא

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

08/02/2016 | 15:55 | מאת: אתי

שלום רב אני בת 44 לפניי מעל לחודש עקרתי שן לפניי העקירה ואחריי העקירה נשארו אותם כאביי תופת קבלתי אנטיביוטיקה אך המצב הלך והחמיר הגעתי לביהח שם במשך שבוע יום יום הגעתי לטיפול בהרדמה מקומית שניקו את מקום העקירה שהיה מזוהם ואף השחילו לתוך החור תחבושת עם חומר מיוחד עם זאת המצב החמיר ואשפזו אותי למשך שבועיים שוחררתי ללא אבחנה אבל עם חשד ברור לאוסטומיאליטיס לא ניתן היה לקחת ביופסיה בגלל חומרת הזיהום וmri לא אישרו במסגרת האישפוז היום אני עדיין עם אנטביוטיקה כבר חודש וחצי יש שיפור ניכר אבל התעקשו שאעשה mri האם זה רלבנטי עכשיו כשהמקום כבר החלים??? ולא במהלך המחלה כשהייתה סוערת?? האם אכן זה יתן את האבחנה למה הכל התחיל

17/02/2016 | 09:30 | מאת: ד"ר הילה קליין

אתי שלום באופן כללי אוכל לומר שנמק של הלסתות אוסטאומיאליטיס לא מאובחן עי MRI . אינני יודעת את המהלך שהיה לאחר העקירה אבל ייתכן שהיה חשד למשהו נוסף חוץ מהזיהום עצמו שלשמו הופנית ל MRI. במידה ויש לך סייג בנושא, זכותך לשאול מה מחפשים לאבחן עי אותה בדיקת MRI ולמה היא נחוצה באבחנת המקרה שלך. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות