בעיות לסת שלא נגמרות...

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

03/12/2015 | 17:53 | מאת: רותם

שלום רב, לפני שנתיים עברתי RT CONDYLAR CONDYLECTOMY בעקבות גדילת יתר וקליטה פעילה מאוד, במהלך ההחלמה והרבה אחריה סבלתי מכאבים עזים, מה שבהמשך התגלה כאוסטאוארטריטיס ומספר פרגמנטים נמצאו בחלל המפרק, וכמו כן דלקת. שנתיים לאחר הניתוח הראשון, (לפני חודשיים) עברתי ניתוח שני (ARTHROPLASTY), ההחלמה הייתה מצויינת והכאבים החדים נעלמו כלא היו. עם זאת, חודש אחרי הניתוח החלו שוב הכאבים הדוקרים והחזקים במפרק. לפני כמעט שבועיים ביצעתי CT (מצורפת תמונה בקישור), והכאבים החדים לא פוסקים. יש לציין שמיד לאחר הניתוח הראשון התחלתי טיפול אורתודנטי שכולל גומיות (עדיין לא סיימתי אותו) ואני גם חורקת שיניים, מה שעלול להעמיס על המפרק... ולסיום, אני לא יודעת אם לגיל יש משמעות במקרים כאלה, אבל אני בת 17. תודה רבה!! http://www.siz.co.il/my.php?i=ye5zhofzgmtj.png

13/12/2015 | 05:54 | מאת: ד"ר הילה קליין

רותם שלום אינני נוהגת לתת אבחנה עפ צילומי CT באינטרנט. עפ סיפור המקרה והיות שעברת כבר שני ניתוחי מפרק. יש צורך לטפל בבעית חריקת השיניים - האם התאימו לך סד לילה? כמו כן כדאי לשקול ארתרוסקופיה של המפרק לצורך שטיפת המפרק וייתכן הוצאת פרגמנטים נוספים אם ישנם. בברכה, ד"ר הילה קליין מוחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות