סבל רב שנים מאבן בבלוטת הרוק

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/04/2004 | 05:29 | מאת: אלעד

שלום רב לפני כעשר שנים לערך התגלה אצלי אבן בבלוטת הרוק. הייתי מאושפז כשבוע להורדת הזיהום ע"י אנטיביוטיקה ונקבע לי תור לניתוח לכריתת הבלוטה. בנתיים טופלתי בטיפול הומאופטי ולאחר חודשיים יצאו חלקיקים מהאבן והשאר עלו לצינורית לכן נותחתי קלות בצינורית להוצאת שאר האבן ובזאת נגמרה הבעיה. לפני כשלוש שנים שוב התגלתה אבן באותה בלוטה (מתחת ללשון) אושפזתי שוב כשבוע וחצי להורדת הזיהום ע"י אנטביוטיקה וניסו להוציא לי את האבן באיזו שיטה חדשה שפיתח ד"ר בהדסה עין כרם. הד"ר ניסה כשלוש פעמים להוציא את האבן ולא הצליח וכל פעם שלח אותי לשבוע נוסף עם עוד אנטיביוטיקה. במקביל טופלתי גם טיפול הומאופטי וטפטפתי לימון במשך כל יום כל היום. וניקזתי ע"י לחיצות. כך לאט לאט הזזתי את האבן עד שהוצאתי אותה לבד דרך הצינורית. לפני כיומיים התחלתי להרגיש מחושים דומיםוהתקשות של הבלוטה. כמנוסה בצרה אשמח מאוד אם תתן לי עיצה איך אוכל להפטר מהבעיה ולמנוע אותה כי היא מהווה סבל רב בפעם האחרונה הייתי עם אינפוזיה שבוע וחצי וירדתי 10 ק"ג עקב אי אכילה והסיוט נמשך כחודשיים. מה שכואב זה שהרופאים לא נותנים טיפול מניעה רק אנטיביוטיקה. וישר חושבים על כריתה של הבלוטה. בתודה מראש אלעד

01/05/2004 | 13:57 | מאת: ד"ר מיכה פלד

אלעד שלום, במחלקתינו ישנה יחידה המתמחה בבעיות בבלוטות רוק ברשותינו מכשיר ציוד אלקטרוני\אופטי סיאלוסקופ המאפשר חדירה לבלוטת הרוק דרך צינורית הפרשה ובזאת לאבחן את הבעיה ולטפל בה עד כמה שניתן אנא פנה למרפאות חוץ פה ולסת לצורך טיפול בבעיה זאת

03/05/2004 | 03:49 | מאת: אלעד

13/05/2004 | 00:58 | מאת: עפר

שלום רב מזה מספר חודשים אני חש בגוש באזור הגרוגרת. אני מתגורר כרגע בחו"ל ולאחר הוצאת חומר לביופסיה נאמר לי שלא נתגלו תאים סרטניים ולא נמצא ממצא המעיד על קיום זיהום. לאחר בדיקת MRI נמסר לי שנמצא גידול בבלוטת הרוק ואני אמור להיות מוזמן לניתוח - רק לאחר הניתוח יוכלו לומר לי יותר על מצבי. ברצוני לדעת מה זה יכול להיות, מה השכיחות של התופעה ובאם זה גידול (שפיר או סרטני) מה זה אומר והיכן ניתן למצוא חומר בנדון. האם יש בארץ מחלקה המתמחה בתחום ולאיזה תחום ברפואה זה שייך. למרות מיעוט המידע שבידי הייתי מאד מעוניין לקבל מידע בנושא. בתודה מראש

30/07/2004 | 03:08 | מאת: עידו בלובשטיין

שלום שלשום התגלתה אצלי אבן בבלוטת הרוק שנתקעה שפתח יציאת הרוק תחת הלשון רופאת אף אוזן גרון בחדר מיון שלפה אותה החוצה ונתנה לי אנטיביוטיקה לעשרה ימים אני רוצה לדעת מה הסיכוי שהבלוטה תחלים לגמרי והנפיחות שלה תרד ואיזה אופציות ישנן לטיפול בבעיה כמו כן אשמח לדעת מדוע נוצרת אבן כזאת תודה עידו

09/11/2004 | 17:35 | מאת: דני

שלום רב גם לבני בן ה- 6 התגלתה אבן בבלוטת הרוק, אנחנו שוקלים לנתח אותו בבי"ח בלינסון בפתח תקווה, נשמח לשמוע מנסיונך כיצד טיפלת ללא ניתוח אלא בטיפול הומופאטי ומה בדיוק עשיתי. נודה אם תשיב להודעתי בהקדם. מספר הטלפון שלי 057-7520300 תודה וממתין לתשובה.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות