הרמת סינוס כן או לא ?

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

11/07/2015 | 08:35 | מאת: ריקי

האם ניתן להציל שן (26) שעברה כריתת שורש אחד( MB ) ונתגלה כעת שבר בשורש אחר ? השן קצת ניידת. כאשר בוצע האמפוטציה הושתלה גם עצם. האופציה כעת היא הרמת סינוס (פתוחה) השתלת עצם ורק אחר כך השתלת בורג לשן... האם ניתן להשתיל עצם במקום שכבר עבר השתלת עצם בעבר? האם זו צריכה להיות בדיוק אותה העצם ? כמה מסוכנת פעולת הרמת הסינוס ?

17/07/2015 | 18:55 | מאת: ד"ר הילה קליין

ריקי שלום ניתן לבצע השתלת עצם חוזרת, סוג וכמות העצם המושתלת תלויה בסוג החסר הגרמי ותלויה בהחלטת המנתח המטפל. הרמת סינוס הינה ניתוח פשוט ועם אחוז סיבוכים נמוך כל עוד מבוצע עי מנתח/ת פה ולסת מומחים. שאלי על נסיון הרופא ועל מומחיותו טרם הטיפול בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות