טמפורל מנדיובולה גוינט

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/04/2004 | 15:14 | מאת: מישהי

שלום:) אני סובלת מטמפורל מנדיובולה גוינט -מכוון טמפרה מנדיבולרי משני הצדדים - בתנוחת "פה סגור" ובתנוחת "פה פתוח" לפי מה שהבנתי מהרופא שלי בקפלן אין דבר הניתן לעשות כי זה לא משהו כרוני אלא צריך ללמוד להחזיר את הלסת למקום לבד , ובנוסף שאני צריכה ללכת לפיזיותרפיה ונרשמו לי כדורים לפיזיותרפיה רציתי לשאול אם אין דבר נוסף שאני יכולה לעשות והאם אי אפשר לעשות משהו כדי להפסיק בעיה זו לתמיד? כי אולי אתה חולק על דעתו של הרופא שלי... תודה מראש:))...

01/05/2004 | 13:27 | מאת: ד"ר מיכה פלד

הטיפול בבעיות מפרק יכול להתבצע סימפטומטי ע"י טיפול בכאב עצמו באמצעות כדורים או טיפול פזיותרפי והכוונה של פתיחת הפה ותנועות הלסת בצורה שימנע את הכאב וישפר את פתיחת הפה ניתן לבצע סד לילה המונע את שחיקת השיניים וכאבים באוזר שרירי הלעיסה כתוצאה מפעילות פארפונקציונלית כשם שחריקות ונעילת לסתות וטיפול כירורגי שהוא טיפול במקרים קשים של הגבלה בפתיחת פה וקושי רב בלעיסה כדי להיוועץ עם רופא פה ולסת ואין בושה בקבלת חוות דעת שניה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות