ספיגת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

17/04/2014 | 20:03 | מאת: גאיה

רציתי לשאול האם זה נכון שאם לא עושים השתלה עד 8 שבועות אחרי העקירה , ולא עושים העמסה מיידית רוב הסיכויים שצריכים גם השתלת עצם עקב ספיגת העצם מהעקירה? אני אמורה לעשות השתלה עוד איזה חודש ויעברו 4 חודשים האם במצב כזה שהשן גם שעקרו היתה עם דלקת חריפה ושברים הסיכוי גדול לכך שאצטרך גם השתלת עצם והאם עושים זאת בדרך כלל במועד השתל ? ואם לא איך הולכת הפרצדורה של השתלת עצם במועד השתל וגם אם עושים לפני ההשתלה איך זה הולך?

28/04/2014 | 23:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

גאיה שלום את מבלבלת כאן כמה מושגים כאשר מבצעים עקירה במידה והמכתשית שלמה וקירות המכתש אינם דקים מאד , קיימת סבירות גבוהה כי יהיה מילוי תקין של עצם בין 3-4 חדשים מהעקירה. לעיתים באזורים אסתטיים או באזורים שאנו יודעים כי קירות המכתש אינם שלמים או כאשר רוצים להבטיח ולהעלות את הסיכוי שמלא נפח המכתשית ישמר. מבצעים פרוצדורה הנקראת מילוי מכתשית או רגנרציה ובשם כללי יותר השתלת עצם בזמן העקירה. ואין קשר האם מבוצעת העמסה מיידית או לא. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסתות

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות