גוש בחניכיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

28/07/2013 | 19:10 | מאת: מירי

שלום, לפני כשנה היה לי כמו גוש קשה בחניכיים וגילו אצלי ציסטה בחניכיים. לאחר בדיקת ביופסיה, הגיעה התוצאה שזו ציסטה- lateral periodental cyat. שמו לי כמו צינורית לשתוף את המקום כמה פעמיים ביום עם מים סטירילים ולאחר כחודשיים עשו לי צילום נוסף והרופא אמר שהמקום התמלא בעצב. אבל עדיין המקום נישאר נפוח קשה. כמו גוש קשה בתוך החניכיים. הרופא אמר שיכול להיןת שזה עצם שבוחטת למרות שלא הייתה שם עצם לפני. מה זה יכול להיןת והאם יכול להיות שמדובר בתסמינים לסרטן בפה אשמח לתשובה תודה מראש

29/07/2013 | 06:47 | מאת: ד"ר הילה קליין

מירי שלום בסוגים נדירים של ציסטות פריודונטליות ישנו סיכוי לחזרה.כפי שאני מבינה מדבריך לא בוצעה כריתה מלאה ש הציסטה אלא בוצעה פעולה של הקטנתה ע"י שטיפה ( מרסופליזציה) הייתי ממליצה על ביופסיה חוזרת מהאזור, במידת הצורך ניתן להסתייע בסיטי דנטלי לצורך אבחנה יסודית יותר. בברכה, ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות