חומצה קלאוולנית+אוגמנטין בעקבותהוצאת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

30/04/2007 | 11:43 | מאת: דנה

אני אמורה לעבור עקירת שן בינה כלואה+השתלת עצם באזור. הרופא רשם לי אנטיביוטיקה- אוגמנטין + חומצה קלאוולנית. מה זה בדיוק החומצה הזו? מה מטרתה? כמה ימים מומלץ לקחת אותה ואת האוגמנטין? צריך לקחת אותם מיום העקירה בבוקר? אחרי העקירה? תודה רבה

30/04/2007 | 19:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

לדנה שלום! אוגמנטין הינה תרופה אנטיביוטית המכילה בתוכה חומצה קלוולנית. בעצם מורכבת מאמפיצילין המכסה בעיקר חיידקים הקיימים בפלורה של חלל הפה כמו סטרפטוקוקים והחומצה הנ"ל מוסיפה כיסוי גם לחיידקים נוספים ( סטפילוקוקים). בד"כ ניתנת על מנת לטפל בזיהומים הנגרמים מחיידקים אלו. זמן הטיפול בד"כ שבוע ימים. אך כדאי שתתיעצי עם הרופא המטפל לגבי מועד הלקיחה ומשך הלקיחה. בברכה ד"ר הילה קליין

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות