ניתוח הרמת סינוסים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/10/2006 | 13:45 | מאת: יעל

שלום לד"ר הנכבד/ת ב- 9.10.06 לפני כ- 11 יום ביצעתי הרמת סינוס בלסת העליונה בשני הצדדים. כמובן שהיתה לי נפיחות כאבים וכל השאר. כששטפתי את הפה ירד לי דם. אלה תופעות נורמליות לאחר ניתוח היום 11-יום אחרי אמנם הנפיחות ברובה ירדה לי למרות שיש עוד מעט מאד, אבל כל אימת שאני מעלה ליחה ויורקת אותה אני מבחינה בכתמון דם קטן בתוך הליחה שנראה לי כדם טרי. לא כמות אסטרונומית אבל יש. אגב כשאני שוטפת את הפה אין דם בשטיפה. אני שואלת האם תופעה זו היא נורמלית לאחר זמן כה רב מהניתוח, ואם כן מאין הדם אולי פגעו לי במשהו שאיני יודעת באף או בכל דבר אחר. שוחחתי עם המנתחת והיא טוענת שתופעה זו היא רגילה ואיני צריכה לחשוש, עשיתי צילום פנורמי לאחר הניתוח ורופאת השיניים שלי אמרה שהכל נראה לה בסדר וסגור אם כך מה מדמם שם? אנא תשובתכם המהירה אני מאד מודאגת תודה מקרב לב יעל

21/10/2006 | 23:12 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליעל שלום! חלל הסינוס המקסילרי ( היכן שעברת ניתוח) מתנקז לחלל האף והפה. לכן זה טבעי שתראי מעט דם בליחה או מהאף לאחר ניתוח בסינוסים. בברכה ד"ר מיכה פלד

07/03/2007 | 21:30 | מאת: דן

שלום רב אני לקראת הרמת סינוס בצד אחד, עד כמה זה טראומטי? מה עושים אם הנפיחות והכאבים בלתי נסבלים? כמה זמן נמשכת הנפיחות? תודה

08/03/2007 | 09:18 | מאת: יעל

היי דן שאלתך בקשר להרמת סינוסים היא מאד אישית ומותאמת לגוף המטופל כל גוף מגיב אחרת. בגדול הניתוח עצמו אינו כואב כי מרדימים את האזור ולא מרגישים כלום. הנפיחות אכן גדולה והכאבים שוב יחסיים כל אחד וכאבו עמו אצל הטאחד זה יותר ואצל השני פחות. גם הדימום שנמשך בערך כשבועיים אצלי נמשך הרבה יותר. לי עשו גם הרמת סינוס וגם השתלת עצם איני יודעת מה בדיוק עושים לך בהצלחה

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות