שתלים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

06/07/2006 | 12:04 | מאת: ג"וד

בעלי בן 75 אחרי ניתוח מעקפים לפני 7 שנים מאז לא היו לו בעיות לבביות היום נמצא בטיפול שיניים נשארו לו רק 2 שיניים הניבים בלסת תחתונה שהן גם כבר מתרופפות כי התותבת מולבשת עליהן הציעו לו לעשות 2שתלים בתוספת לניבים או במקומם . שאלתי היא איזה בדיקות או הכנות נדרש לעשות לפני שמחליטים על ביצוע ההשתלות והאם אדם שסבל בעבר מבעיות בלב לא מסתכן בפעולה מסוג זה. ואם מי נכון להתיעץ בתודה על תשובתכם גו"ד

07/07/2006 | 16:22 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! לפני השתלות בחולה עם בעיה קרדיאלית מומלץ להתייעץ עם הקרדיאולוג, באופן כללי ניתוח מעקפים אינו מהווה התווית נגד להשתלות, צריך לידע את הכירורג המטפל על התרופות הנלקחות ובמידה ויהיה צורך בהכנה מסויימת הוא ייעדכן אתכם. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות