עקירת שן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/05/2006 | 09:46 | מאת: שמרית

עקב כאבים בכתר בזמן ניקוי שניים אצל שיננית, הלכתי לרופא שניים. רופא השניים אמר לי שיש לי דלקת בכתר ואמר לי לעשות צילומי שיניים ולקחת אותם לרופא חניכיים. עשיתי את הצילומי שניים ולקחתי את הצילומים לרופא חניכיים. רופא החניכיים אמר לי שיש לי דלקת רצינית מאוד בשן ושניתוח חניכיים לא יעזור בכלל ושיש צורך לעקור את השן הזאת כמה שיותר מהר. ושאם אני לא יעקור את השן, הדלקת יכולה לפגוע בשן שלפניה.(כי היא רואה גם שם התחלה של דלקת , אבל דלקת קלה). קבעתי תור לרופא כירוג והוא גם הסתכל על הצילומים ואמר לי שאני חייבת לעקור את השן . שהשן הזאת אבודה. והוא אמר לי שתהיה בעיה לשים במקומה שתל כי השן מאוד קרובה לסינוסים (שן תוחנת בלסת העליונה בצד שמאל). והשתלת שתל תהיה כרוכה בהמון סיכונים ושהוא לא ממליץ לעשות את זה. והוא אמר לי שאחרי העקירה יש צורך לשים בשן שמתחת לשן שעוקרים(בלסת התחתונה) חוט שיקבע את השן . כי בגלל שלא תהיה מעליה שן היא יכולה להתחיל לבקוע. רציתי לשאול מה הסיכון שהשן מתחת יכולה לבקוע, אחרי שישימו שם חוט שיקבע את השן . האם זה שכיח שקורה דבר כזה ? והאם כשהשן תבקע אני אאבד גם את השן הזאת ? האם זה נכון ששן שהיא מאד פנימית וקרובה לסינוסים לא מומלץ לעשות שתל ? ומה לגבי שיניים אחרות, האם בשיניים אחרות פחות בעיה לשים שתל ? והאם דלקת רצינית בשן יכולה להיגרם בגלל רווח גדול ? האם זה אשמתו של הרופא ששם לי את הכתר ? אולי אם הרווח היה קטן לא היתה נוצרת דלקת ולא הייתי מאבדת את השן ? רופא החנכיים אמר לי שבשן שליד השן שצריכים לעקור יש גם התחלה של דלקת. לא בכל השן אלא רק בחלק מהשן שקרוב לשן שעוקרים. הוא אמר לי שאחרי שאני יעקור את השן אני אצטרך להיות במעקב אחרי השן הזאת. שן זאת היא שן רגילה עם סתימה רגילה (ללא טיפול שורש ללא כתר).ואם הדלקת לא תעבור אני אצטרך לעבור ניקוי דלקת בשן הזו. האם יש סיכוי שאחרי שאני יעקור את השן הפגועה הדקלת לא תעבור בשן שלידה ואני אאבד גם אותה ? אני ממש דואגת. אני כל כך שומרת על השיניים שלי. עושה ניקוי שניים פעם בשלושה חודשים. מנקה עם חוט כל לילה, מצחצחת 3 פעמים ביום. ואני דואגת שבגלל דלקת בשן אחת, אני אאבד את כל השניים בפה. אני ממש בלחץ סליחה אל השאלה הארוכה. אבל אני ממש בלחץ. <scRIPT type=text/javascript></scRIPT>

29/05/2006 | 13:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשמרית אינני יכול לאבחן את המקרה דרך הפורום. הפרוצדורה שהמליצו לך עליה נקראת הבקעה מאולצת , יתרונותיה הן שלאחר עקירת השן תהיה מספיק עצם זמינה לעקירה. בברכה ד"ר מיכה פלד

29/05/2006 | 13:30 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לשמרית אינני יכול לאבחן את המקרה דרך הפורום. הפרוצדורה שהמליצו לך עליה נקראת הבקעה מאולצת , יתרונותיה הן שלאחר עקירת השן תהיה מספיק עצם זמינה לעקירה. בברכה ד"ר מיכה פלד

14/12/2007 | 10:38 | מאת: יסמין

עקב דלקות חוזרות בכתר במשך שש שנים שכל פעם שהייתה לי דלקת קיבלתי אנטיביוטיקה מהרופא שיניים נוצרו לי כאבים חזקים מעל השן למעלה הלכתי לרופא והורידו לי את הכתר ושיש דלקת בפנים ניקו ושמו חומר אנטיביוטי סבלתי מכאבים נוראים והלכתי לרופא אחר שהוא טיפל בשן וניקה אותה מבפנים כמה שלושה טיפולים בפעם הרביעית עשה טיפול שורש נוסף ואמר לחכות שלושה חודשים ולראות אם לא יעבור צריך לעקור את השן. האם הטיפול הוא נכון? האם היא יכולה לפגוע בשיניים שליד? האם אפשר לעשות עקירה בהריון או לא? האם דלקת מתמשכת היא מסוכנת?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות