דאגה גדולה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

24/08/2005 | 08:21 | מאת: דניאלה

שלום ד"ר פלד, אני מודאגת מאוד מאוד מאוד ולהלן סיפורי: אובחנתי כחולת קרוהן לפני כשנה וחצי וא ני מטופלת בסטרואידים לשיכוך ההתלקחויות. לפני כחודשיים התחלי להרגיש תחושות מוזרות בפב בלשון בושט. על הלשון גדלו לי פצעים, ללא חוש טעם ורוק בטעם מוזר, קשיים בבליעה עד כדי כך שאת הרוק שלי אינני יכולה לבלוע וכאבים עזים בושט, קיבה, בית החזה, גרון.... בצר לי פניתי לרופאת הגסטרו המטפלת בי ונשלחתי לבדיקת גסטרוסקופיה ממנה נלקחו דגימות למשלוח למעבדה. אבחנה ראשונית שנעשתה ע"י הרופאה פטרת קשה בחלל הפה והושט ואני מצטטת: "כל הושט מכוסה ע"י פלקים לבנים , קרוב לודאי פטרת" . אושפזתי במח' פנימית לשם מתן טיפול נגד פטרת תוך ורידי שכן אין באפשרותי לבלוע וטיפול זה לא עזר מה שהביא את הצות הרפואי לפנות לפתולוגיה לשם קבלת איבחון ראשוני לסוג הבעייה, בפתולוגיה טענו שזהו סוג של וירוס או CMV או הרפס אך טרם ידעו בודאות ולכן שונה הטיפול וקיבלתי תרופה תוך ורידית בשם גאנציקלוויר. ברגע שהתחלתי מעט לבלוע שוחררתי לביתי בחוסר אבחנה מדוייק ולכן קיבלתי תרופה לפטרת ותרופה להרפס. נכון להיום אני מרגישה מאוד לא טוב... רופאת הגסטרו בחופשה ולכן פניתי כדי לקבל את תשובת הפתולוגיה ואכן קיבלתי אותה. אני לא מבינה גדולה בשפה רפואית אך מהמעט שהבנתי CMV נשלל והיתר עדיין גדל לו אי שם במעבדה וכאן בדיוק הלחץ... ברשותך אכתוב לך את ממיצאי הביופסיה כדי לוודא: א. אם זהו אכן תחום הטיפול של פה ולסת אחרי שהגסטרו נכנע ב. האם יש מקום לדאגה עקב השהיית גידול התאים ד. הצילו!!!!! להלן ממצאי הביופסיה בציטוט: MARKED EROSIVE ESOPHAGITIS WITH FIBROPURULENT EXUDATE AND NUMEROUS DEGENERATED AND DYSKERATOTIC SQUAMOUS CELLS INDEFINITE FOR DYSPLASIA PAS STAIN HIGHLIGHTS THE PRESENCE OF CANDIDA LIKE FUNGAL SPECIES CMV IMMUNOSTAIN IS NEGATIVE THE RESULTS OF SITU HYBRIDISATION FOR HERPES VIRUS WILL FOLLOW יש מקום לדאגה? לטעמי כן כי אפילו הביופסיה לא יתרה הבעייה והתסמינים עדיין קיימים זאת אומרת שהאבחנה צולעת ובעטייה הטיפול לא? אודה לתשובתך המהירה עד כמה שניתן. הרבה תוגה ויום טוב דניאלה

04/09/2005 | 00:43 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדניאלה שלום! צר לי אך כדאי שתפני לפורום העוסק בבעיות גסטרו. באופן כללי התשובה אומרת כי קיימים שינויים מסוג דיספלזיה בושט- ככול הנראה מהמחלה הבסיסית ממנה את סובלת. כמו כן קיימת קנדידה וייתכן שתטופלי כנגד פטריה כמו כן עדיין אין תשובה לגבי HSV על אף ששללו ממצא של CMV . בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות