הרמת סינוס - המשך טיפול בהריון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/08/2005 | 16:39 | מאת: ד.

אני בהריון צעיר - שבוע 8 באוקטובר 2004 עברתי הרמת סינוס, השתלת עצם והכנסת ה"מבנה" לשתלים (כלומר לא את השיניים עצמן, רק את השתלים הפנימיים) על פי "תוכנית העבודה" הייתי צריכה להמתין 9 חודשים שאכן תיבנה עצם והשתלים ייקלטו, ולשוב לצורך השלמת הטיפול והכנסת השתלים החיצוניים. כעת זמן ההמתנה הסתיים ואני צריכה להחליט: האם להשלים את הטיפול? האם זה יהווה סכנה כלשהיא לעובר? אולי כדאי לחכות עד סוף ההריון? האם ייגרם נזק לשיניים אם אמתין? תודה מראש

19/08/2005 | 07:15 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! באופן עקרוני אין מניעה להמשיך את הטיפול השיקומי במהלך ההריון. החיסרון היחיד הוא במידה ויש צורך לבצע צילומים במהלך הטיפול. על כן יש לשקול את העניין עם רופא השיניים המשקם, אך מאידך אין גם מניעה לחות את הטיפול. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות