נגע כהה בחך עליון כחודשיים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/08/2019 | 13:41 | מאת: דניאל

שלום, לפני כחודשיים רופאת השיניים זיהתה נגע אפור-כחול כהה בקוטר כ3 מ״מ בחך העליון. היא הפנתה אותי לרופא פה ולסת שקבע לי תור לביופסיה. מלבד גידול ממאיר (לא עלינו), האם קיימים הסברים אחרים לנגע? יש לציין שאני לא מרגישה אותו ולא ידעתי על קיומו עד שהרופאה ראתה אותו. תודה

22/08/2019 | 15:07 | מאת: ד"ר הילה קליין

כן דווקא גידולים ממאירים בסוג של נגעים כהים הם די נדירים. יותר נפוץ הם נגעים המקבילים נקודות חן בעור . או לעיתים צביעה של החך או החניכיים כתוצאה משימוש בחומרי סתימה אמלגאם או שחזורים עג כתרים עם בסיס מתכתי. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות