חשיפה לאחר שתל ללא השתלת עצם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/04/2019 | 17:50 | מאת: רוית

עשו לי לפני חצי שנה שתל בשן 46.עכשיו אני אמורה לעשות מבנה וכתר. אני ביררתי מה ההליך הבא,ונאמר לי כי צריך לעשות חשיפה לפני כן.והיום צלצלו שלא צריך פתאום.שהצילום יצא בסדר. אני קצת מרגישה מבולבלת...האם זה משהו שחובה לעשות או לא לפי הצילום?(הכוונה לחשיפה לפני המבנה והכתר)

21/05/2019 | 12:31 | מאת: ד"ר הילה קליין

שלום רוית, חשיפת השתל מתבצעת במקרים בהם השתל לא חשוף ולא ניראה מעל החניכיים. המטרה בחשיפה היא לחשוף את השתל ולשים עליו כיפת ריפוי על מנת שלא יכוסה ע"י החניכיים ויהיה ניתן לשקם עליו. ייתכן, ובצילום ניראה שהשתל חשוף ולכן אין צורך בחשיפתו. בברכה, ד"ר הילה קליין כירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות