רוק דביק בחלל הפה- שלושה שבועות

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

01/02/2019 | 06:37 | מאת: דני

הי, בן 41, בריא בד״כ. לפני 3 שבועות, התחיל פתאום רוק דביק, בעיקר אחרי אוכל. ההרגשה היא כאילו בחיך העליון, פנימה, יש רוק דביק מאוד וכל פעם אני צריך לירוק, ללא הועיל. הייתי אצל רופא אף אוזן גרון שלא ראה שום דבר בבדיקה. בדיקת סטרפטוקוקוס b יצאה תקינה. אני אובד עצות ממש ואפילו לא יודע למי לפנות, להמשך בחינת העניין. אציין גם שאמנם אין קושי בבליעה אבל לאחר ארוחה, מרגיש לעיתים כאילו שאריות דבוקות בגרון. אשמח לייעוץ או הפניה לגורם רלוונטי. תודה.......

09/04/2019 | 13:33 | מאת: ד"ר הילה קליין

בדכ רוק סמיך נוצר כאשר אין צריכת נוזלים מספקת. הצריכה המולצת של נוזלים לאדם מבוגר בריא היא כ2 ליטר ליום. במידה וצריכת הנוזלים מספקת מומלץ להבדק אאצל כירורג/ית פה ולסת המומחים בבלוטות הרוק. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות