Operculectomy לשן בינה בקועה למחצה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

21/12/2018 | 20:14 | מאת: דודו

עברתי על רשימות טיפולים ומחירונים של קופות חולים וביטוחים ואני רואה הרבה התייחסות לעקירות שונות של שן בינה, אבל לא ראיתי שום התייחסות ל-Operculectomy. מה זה אומר? שהפרוצדורה הזו לא נעשית בארץ? או שאולי היא פרוצדורה טריוויאלית? אפילו לא הצלחתי למצוא כינוי עברי לפרוצדורה הזאת. האם היא מכוסה ע"י ביטוחי השיניים המשמרים הסטנדרטיים?

03/01/2019 | 13:57 | מאת: ד"ר הילה קליין

הכוונה לכריתה של החניכיים סביב שן בינה. לדעתי הפרוצדורה לא מבוצעת בארץ או בעולם כיוון שאין בה תועלת. כאשר ישנה שן בינה כלואה חלקית ודלקת של החניכיים סביב לה. הפתרון הוא עקירה של השן ולא כריתה של רקמת החניכיים , כיוון שזו תחזור ותצמח שוב והדלקת תחזור. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות