דלקות בשיני בינה ודחיית עקירה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/07/2018 | 19:44 | מאת: משה

שלום ד"ר קליין מסקרן אותי לשמוע מניסיונך, האם את נתקלת במטופלים ומטופלות מבוגרים שמגיעים אליך לאחר שדחו לאורך שנים עקירות שיני בינה גם כאשר המצב נדרש, כגון עששת ודלקות חוזרות. האם שכיח לפגוש מטופלים כאלה? והאם ההשלכה של החלטה לא לעקור היא לעבור מדי פעם בפעם תקופות עם כאב ואנטיביוטיקה? תודה

20/08/2018 | 08:53 | מאת: ד"ר הילה קליין

משה שלום ישנן 2 גישות לגבי שיני בינה. האחת לעקור מראש והשניה לעקור כאשר ישנה בעיה. אני תומכת בגישה השניה שכאשר ישנה בעיה יש לעקור. כן נתקלתי במטופלים שדחו עקירת שיניים עששתיות , בסופו של דבר עד שהגיעו לעקירה , הנזק היה חמור ומהלך העקירה היה קשה יותר. אחת הסיבות נעוצה בהליך הדלקתי שמתפתח במצב של דלקת חריפה - שהיא הסיבה שמביאה בסופו של דבר את המטופלים לעקירה, ישנו קושי בקבלת אפקט מספק של ההרדמה המקומית בלסת בגלל סביבה חומצית הנובעת מן הדלקת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות