יובש בפה שניגרם מתרופות ללא מרשם

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

19/06/2018 | 19:43 | מאת: שגיא

שלום רב,אני סובל כבר 4 שנים מיובש בפה,וזה התחיל מתרופה ללא מרשם שלקחתי(בצורה מוגזמת),עשיתי את כל הבדיקות האפשריות והם לא העלו דבר,אני אדם בריא עושה הרבה ספורט,הבעייה היא ספציפית לחלל הפה בלבד(כך אמרה לי גם רופאה פה ולסת)..כמו כן הלשון שלי יבשה ומחורצת,קיבלתי מרשם של תרופת סלבקל וכשעיינתי בתופעות הלוואי ובאזהרות נחרדתי כי הן רבות מאוד.השאלה היא:האם בטוח להשתמש בתרופה? ואם כן לכמה זמן?

20/08/2018 | 08:56 | מאת: ד"ר הילה קליין

הא יש לך מושג כמה מים אתה צורך ביום? כמה כוסות קפה? האם אתה ישן בפה פתוח? האם עשו בירור לתסמונת עש sjogren? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

23/11/2018 | 22:38 | מאת: שגיא

היי,היובש נגרם מתרופה ללא מרשם וזה בדוק,עשיתי את כל הבדיקות האפשריות כולל סיגיורן ואינני מאובחן כחולה סיגיורן,הרירית שעוטפת את הלשון פשוט נעלמה והלשון יבשה ומחורצת,כמו כן כשאני מותח את הלשון יש כתם צהוב על הלשון וכשאני מרפה אותה הכתם נעלם,זו תוצאה ישירה של אותה תרופה שגרמה ליובש בפה ולנזק בבלוטות הרוק על הלשון.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות