פפילומה בחלל הפה ליד השקד...

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

14/01/2018 | 16:49 | מאת: dk

היי דר קליין, לפני כשנה היתה לי פפילומה בגרון ליד השקד והיא הוסרה במלואה בניתוח קטןן וביופסיה squamous papilloma. הרופא אמר לי שזה נובע מוירוס HPV וזה מסרטן ומאז אני בחרדות קשות (ואכן ראיתי באינטרנט שזה מסרטן). הלכתי לעשות בדיקת PCR ל- HPV בפה שיצאה שלילית ותוך כדי חיפושים באינטרנט מצאתי גם שהפפילומה לא בהכרח קשורה לוירוס. האם אני צריך לעשות על בסיס קבוע בדיקות תקופתיות לוירוס או לסרטן הפה? תודה.

25/01/2018 | 10:48 | מאת: ד"ר הילה קליין

אם PCR יצא שלילי , זא שהפפילומה לא ממקור HPV ואין סיבה לדאגה. ככלל ולא רק לגביך מומלץ לכל אחד להבדק אחת לכמה שנים אצל מומחה פה ולסת או מומחה ברפואת הפה לשלילת סרטן הפה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות