שברים ישנים שהתאחו מעוניין לקבל טיפול בבית חולים

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

22/12/2017 | 16:12 | מאת: יוסי

שלום, יש לי זיגומה שקועה בצד ימין, סטייה סנתר ימינה שזה לסת תחתונה. בנוסף יש לי שקעים בארובת ימין למעלה איזור עצם הגבה.מצח ושקע בארובת שמאל תחתון. מכיוון שהחבלות ישנות כיום קשה לזהות את השברים וכנראה התאחו, אבל בבדיקה קלינית מישוש האזורים ברור שיש שקעים ןאלו גורמים לאסימטריה בפנים הבאה לידי ביטוי בסטייה של סגר לסת תחתונה שמאלית וסגר הפוך לסת עליונה בגלל שקיעת זיגומה. בנוסף בגלל הזיגומה יש שקיעה של אישון ימין, ובלט אישון ימין עקב השקע בעצם הגבה/מצח. ושבר ארובה תחתונה שמאלית שגם משפיעה על נפח ארובת שמאל. בדקתי קצת באינטרנט והגעתי למסקנה שרפואית היו שברים לה פורט סוג 2+ סוג 3 שלא טופלו. כיום יש לי קושי לקבל טיפול מהקופה לניתוח, גם מכיוון שבתמימותי עשיתי יישור שיניים אצל פרטי שמסווה את הסגר אבל בתכלס הסגר עדיין מוטה וכנראה הייתה טעות לעשות זאת גם בזבוז זמן וגם צעד לא נכון. כיום יש לי קושי ואני מנסה לבדוק אם הקופה תיתן לי אישור לבית חולים לנתח, הייתי אצל פה ולסת בבית-חולים שהוא מצהיר שמסכים איתי לגבי האסימטריה וכו' אבל אומר שלא יתנו לי אישור. לפרטי אין מצב שאלך כי זה טיפול רק בבית חולים. מה את מציעה לי לעשות? קצת חוסר אונים...מרוב חוסר ברירה נהייתי מומחה בתחום שלא מרצוני. אני בכללית...מתחנן לעזרה.

04/01/2018 | 11:11 | מאת: ד"ר הילה קליין

אני עונה בפורום על שאלות רפואיות. ובטח שלא על התחיבויות של קופת חולים. האם הוצע לך ניתוח כלשהו וניסית לקבל התחיבות? בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת.

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות