בדיקת mri ראש-אשמח לתשובה בבקשה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

16/07/2017 | 05:05 | מאת: יוסי

שלום רב עשיתי לאחרונה בדיקת mri ראש בעקבות מיגרנות קשות יצא שהמבנים תקינים אך נכתב שקיים תוכן בסינוס מקסילרי מימין ובחלל האף בעל סיגנל מעורב. בתחתית הדף יש הפנייה גם לאף אוזן גרון. אשמח להבין במילים פשוטות מה זה אומר. תודה מראש

21/07/2017 | 05:11 | מאת: ד"ר הילה קליין

תוכן בחלל הסינוס המקסילרי. בפנים ישנם אזורים חלולים הקראים סינוסים , הסינוסים הנמצאים בלסת העעליונה נקראים מקסילריים. בד"כ הסינוסים מאווררים ללא תוכן בתוכם. כאשר ישנה מלאות הדבר עשוי להצביע על זיהום בסינוס/ פוליפים / הליך גידולי. על כן מומלץ לפנות לבדיקת אא.ג בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות