עקירת שן בינה כלואה

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/05/2005 | 01:59 | מאת: מבולבל

שלום יש לי שן בינה כלואה בלסת התחתונה אשר היא מאוד קרובה לעצב. הרופא שיניים הראשון ששאלתי אמר לי שזה חשוב לעקור אותה בדחיפות מכיוון שיש לי חור בשן שלידה ובשן השניה מימינה ומכיוון שיש לי חורים באיזור זה שאלה של זמן עד שיהיה לי חור בשן הבינה שיסתבך. רופאת שיניים אחרת אמרה לי שזוהי עקירה מאוד מסוכנת עם חשש לאובדן התחושה בעצב ולכן אם אין כאבים אין טעם לעקור את השן ולהסתכן באובדן תחושה והיא לא היתה נוגעת בשן כזו אם אין בעיה. בנוסף קראתי בפורום הנ"ל שלפעמים יש תפקיד לשיני בינה ביצירת כתרים וכדאי לשמור עליהם רופא כירורג שעקר לי שן אחרת אמר לי שנגרם לי נזק בלתי הפיך וחובה עלי לעקור. מה עלי לעשות : האם הנתוח חיוני או שאני מכניס פה בריא למיטה חולה ?

29/05/2005 | 09:54 | מאת: ד"ר מיכה פלד

שלום! כאשר יש סיבה לעקור שן בינה כמו נזק לשיניים סמוכות מומלץ לעקור. חובת הכירורג לידע אותך על הסכנה של הפגיעה בעצב אם כי בד"כ הסיכוי לפגיעה קבועה הינו נמוך ביותר בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות