לסת בולטת ומנשך הפוך

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/05/2005 | 22:11 | מאת: יצחק ש.

ד"ר מיכה פלד שלום רב, יש לי לסת תחתונה בולטת וכתוצאה מכך מנשך הפוך בכ- 2-3 מיליטר. כמו כן הגבלה בפתיחת הפה - כאילו אין טווח מספיק במפרקי הלסת. מפרקי הלסת מדי פעם נתפסים ואני נאלץ להעזר בידי כדי לשחרר את הלסת. הצטיידתי בכל הצילומים הנדרשים (ללא סי.טי) והייתי בבי"ח בלינסון. לתדהמתי במקום להציע להקטין את הלסת התחתונה, הגדולה כאמור, הציע לי המומחה לטפל בלסת העליונה דווקא ולהשתיל בה עצם (לא ברור לי איפוא) כשניסיתי לברר את העניין ולהביע תמיהה - הגיב המומחה כאילו אני מערער על שיקול דעתו המקצועית. היכן טעיתי? האם זה הגיוני לטפל בלסת העליונה כאשר התחתונה בולטת? הסגר ההפוך לא מפריע לי כמו הבעייה האסתיטית והסירבול בלעיסה ובמתח השרירים. שאלה אחרונה האם ניתן לפתור את כל הבעיה בניתוח אחד בהרדמה מלאה ולכמה זמן מנוטרלים? תודה על תשובתך מראש!

29/05/2005 | 09:17 | מאת: ד"ר מיכה פלד

ליצחק שלום אי התאמה בגודל הלסתות הגורם ללסת התחתונה להיות קדמית מהעליונה יכול לנבוע מ3 מצבים: 1. לסת עליונה קטנה מידי 2. לסת תחתונה גדולה מידי 3. בעיה בשתי הלסתות יחד. כאשר לאדם לסת עליונה קטנה התלונה שלו בדרך כלל היא שהלסת התחתונה בולטת כי היא בולטת יחסית לעליונה , במקרה כזה אם בניתוח יקצרו את הלסת התחתונה מראה הפנים יהיה שטוח ולא נורמלי. אכן ניתן לפתור את הכל ניתוח אחד. כמה זמן מנוטרלים? זה בד"כ שונה מניתוח לניתוח ומאדם אחד למשנהו. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות