מימצא ברנטגן

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

25/05/2005 | 18:51 | מאת: דניאלה

ד"ר פלד שלום, לפני כשלושה חודשים, בעודי בהריון פניתי לרופא השיניים בגין כאבים בשן בה יש סתימה, ובצילום רנטגן התגלה גוש שחור לא מזוהה מתחת לשלוש שיניים בלסת שמאל תחתונה. רופאת השיניים המומחית טענה שייתכנו שלושה מצבים: עצם שספגה מכה ויידרש גירוד, ציסטה, או גידול שפיר. לדעת רופאי השיניים בהתייעצות גידול ממאיר פחות סביר כי הגוש היה חלק וסימטרי. הומלץ על צילום פנורמי בתום ההריון. כעת אני יכולה לעבור את הצילום, אך חוששת מאד ממשמעות התהליך. יש לי כאבים חדים לעתים באזור, למרות שהם אולי מהמפרק כי אני גם חורקת שיניים. הייתי שמחה לקבל יותר פרטים על הממצאים האפשריים והאם לנהל הטיפול מול רופא שיניים או כירורג. תודה

29/05/2005 | 09:13 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדניאלה שלום! תהליכים רדיולוצנטים ( שחורים) ברנטגן יכולים לנבוע ממקור דלקתי זיהומי ( שיניים) וגם ממקור גידולי שפיר או ממאיר. זה נכון שלתהליכים שפירים יש מראה שונה ברנטגן מגידולים ממאירים אך אי אפשר לקבוע אבחנה על פי תצלום בלבד. עצתי לך לפנות למרפאות פה ולסת לצורך הערכה , ייתכן ויהיה צורך בלקיחת ביופסיה אבחנתית. בברכה ד"ר מיכה פלד

21/07/2005 | 09:21 | מאת: שירה

דניאלה, קראתי את ההודעה שלך ורציתי לדעת מה שלומך?

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות