המנגיומה מתחת ללשון

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

26/05/2017 | 08:26 | מאת: מיכל

שלום רב, רופא אף אוזן גרון איבחן שיש לי המנגיומה מתחת ללשון בחיבור עקב תלונות של אי נוחות וכאבים מתחת ללשון . יש לי תור לפה ולסת עוד שבועיים . מה הטיפול ? מה עושים ? תודה .

06/06/2017 | 00:03 | מאת: ד"ר הילה קליין

המנגיומה הינו גידול שפיר של כלי דם . בדכ היא איננה כואבת ולא תמיד יש צורך לטפל. תחילה יש לברר מהו מקור הכאב והאם זה קשור להמנגיומה. במידה ויש צורך לטפל וכתלות בגודל ההמנגיומה מבצעים MRI על מנת לזהות האם מדובר באמת בהמנגיומה או במלפורמציה אחרת של כלי הדם. ואז ניתן לבצע אלימנציה של כלי הדם המזין אותה והיא נעלמת , כמובן תלוי בגדלה. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות