פיענוח תשובה ל mriלסת

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

15/05/2017 | 15:21 | מאת: מירי

הבת שלי סובלת מכאב בלסת עשתה הדמייה והנה התשובה האם תועלי לפענח.? תודה במישור אקסיאלי ,סגיטאלי וקורנאלי SE, TSE, PD, T2, FFE, STIR הבדיקה בוצעה בטכניקת כולל סריקה דינמית בתנוחת פה סגור/פה פתוח. ברור כאבים וקליקלים במפרק לסת ימין המבנים הגרמיים כולל קורטקס ראש המנדיבולה וסיגנל לשד העצם - שמורים. אין עדות ליתר נוזל חופשי מפרקי . :תנוחת פה סגור -נראית התקה קדמית של הדיסקית . תנוחת פה פתוח -טרנסלציה קונדילרית טובה .אין עדות לרדוקציה דיסקלית. תנוחת פה סגור -עמדה וסיגנל תקינים של הדיסקית. תנוחת פה פתוח -טרנסלציה קונדילרית טובה .עמדה דיסקלית תקינה . :.RT-ADDWOR - התקה דסיקלית קדמית במפרק לסת ימין ללא רדוקציה ממצא לוואי - מלאות במדור השמאלי של גת הספנואיד .דרוש ברור לשלילת סינוסיטיס ספנואידלית.

18/05/2017 | 09:28 | מאת: ד"ר הילה קליין

על מנת שהלסת התחתונה תוכל לבצע תנועהתקינה של פתיחה ישנו דיסק העשוי מסחוס המפריד בין מפרק הלסת לבסיס הגולגולת ומאפשר פתיחה וסגירה של הלסת התחתונה ( שאיננה מחוברת לגולגולת ) . לדיסק הזה מיקום מסויים על מנת לאפשר תנועה חלקה של המפרק. בתשובת ה MRI נראה שהדיסק זז ממקומו ומפריע בפתיחה וסגירה של הפה. ממצא זה יכול להסביר את הכאבים בלסתות של ביתך. אין צורך להלחץ ממצא זה קיים אצל הרבה אנשים ונובע בדכ מפעילות יתר של מפרק הלסת ( לעיסת מסטיק , שחיקת שיניים, הידוק שיניים ועוד) מאידך לא רשום כי ישנה פגיעה חמורה במפרק - המבנה שלו שמור ואין שינוי במרווח הבין מפרקי. מומלץ אם כך להגיע לכירורג/ית פה ולסת המתעסקים עם אזור מפרק הלסת. בברכה, ד"ר הילה קליין מומחית בכירורגית פה ולסת

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות