השתלה ונזק לעצב

דיון מתוך פורום  שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות

05/04/2005 | 19:45 | מאת: דור

לפני שלושה חודשים עברתי השתלת עצם כהכנה להשתלת שן. השתלת השן בוצעה לפני עשרה ימים. מאז השתלת השן ישנה רדימות בשפה ובשיניים הסמוכות. לאחר בדיקה עם מחט ע"י רופא, נמצא שקיימת תחושה במקומות הרדומים ואין שיתוק. עדיין קיימת אי נעימות רבה וסבל בזמן אכילה, מגע בעור ובשפה, הרגשת לחץ בשיניים. נאמר לי שהמצב יחלוף עם הזמן. ברצוני לשאול מה חומרת הנזק הנ"ל, האם נזק כגון זה הוא נפוץ? יש סיכוי סביר שהרדימות תחלוף תוך זמן סביר? אודה מאד לתשובתכם.

11/04/2005 | 16:59 | מאת: ד"ר מיכה פלד

לדור ייתכן ובזמן ההשתלה נגרמה פגיעה לעצב, במידה ולא אבדה התחושה לחלוטין יש סיכוי שהעצב לא נקרע ועדיין מתפקד באופן חלקי וייתכן שיתאושש ויחזור לתפקד. תאורטית יש סיכוי של חזרת התחושה עד שנה מיום הפגיעה. בברכה ד"ר מיכה פלד

מנהל פורום שיקום הפה וכירורגיית פה ולסתות