אצבע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/10/2020 | 20:29 | מאת: א

שלום דר יהודה, קודם כל רוצה להגיד לך תודה רבה על כל העזרה שאתה נותן. כתבתי לך לפני חודש על כאב שקמתי איתו בבוקר בעור שבכרית האצבע, תחושה של דקירה, קצת נפוח עם בליטה לבנה. נשמע כמו גוף זר. תחושת הדקירה המשיכה הרבה זמן ובשבוע האחרון עברה אלא אם אני לוחץ ממש חזק. למרות זאת עשיתי אולטרסאונד היום ולא ראו בו כלום, אבל הרופא אמר שיכול להיות שהוא לא מספיק רגיש. כעת אני לא סובל הרבה, אבל מבחינת העור יש עדיין אזור קצת אדום ורקמה צלקתית, כנראה בגלל שניסיתי לדקור אז את האזור עם מחט. רופאת עור שראתה את זה אמרה לי למרוח חומצה סליצילית. רציתי לשאול, האם לדעתך עדיין יכול להיות שיש גוף זר? אם לא תהיה החמרה, אתה חושב שכדאי לעזוב את זה או בכל זאת לפנות לכירורג? ומבחינת העור המעט בולט, האם החומצה יכולה לעזור? תודה

שלום, ייתכן והיה לך זיהום ויראלי שיצר שלפוחית כואב וכעת אתה בתהליך החלמה. בשלב זה מעבר למשחה מקומית (כפי שהמליץ רופא העור), לא הייתי מבצע בירור נוסף. סביר שמגמת השיפור תמשיך עד כדי החלמה מלאה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד