כף יד-לאחר שבר ברדיוס שהתאחה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

26/08/2020 | 08:01 | מאת: רונה

שלום,לפני שנה וחצי שברתי רדיוס יד שמאל,שבר התאחה...ברקע דלקת מפרקים . ב2012 בוצע emg בו נרשם תסמונת לכידה אולנרית בצורה קלה.לא דרש התערבות. מאז השבר יש לי כל הזמן כאב בעיקר בשורש כף היד ,ולאורך האמה כשמסובבת את היד לכוון חיצוני כאב מוגבר ולעיתים בלתי נסבל.החזקת פלאפוןאו כל משקל למספר דקות ממש בלתי אפשרית.האם בדרך כלל זה קורה?אפשר לברר כיוון בבקשה?תודה רבה

רונה שלום, לעיתים קרובות, לאחר שבר רדיוס ביד, נראהת מגבלה כלשהיא בטווח התנועה, אך לרוב המגבלה קלה בלבד ואינה משפיעה על תפקוד יומיומי. מאחר ואצלך ישנה מגבלה גם בפעולות פשוטות, יש לוודא תחילה כי השבר התאחה בעמדה תקינה. לרוב, בעיה בתנועות סיבוביות של האמה נגרמת כתוצאה מחוסר התאמה בין שתי העצמות שבאמה (רדיוס ואולנה). איחוי לא נכון של השבר עלול לגרום לכך, אך גם דלקת הפרקים שלך עלולה ליצור מצב זה. ממליץ על הערכה מסודרת אל מומחה לכירורגיה של היד ובירור ע"י דימות רלווונטי בהתאם לממצאי הבדיקה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד