טריגר פינגר וסידן אמורפי דנסיטי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

25/06/2020 | 06:38 | מאת: דליה

ד״ר שלום רב התחלתי לסבול מכאבים בכפות הידיים למעלה מ 10 שנים. תחילה בשורש כך יד בשתי הידיים ולאחר מכן בשורש האגודלים , משחות וטיפולים ועם הזמן האזור נרפא. לפני כשלוש שנים התחלתי לסבול מנימולים בשתי כפות הידיים, כשכבר לא יכולתי לסבול , הלכתי לניתוח בתעלות בשתי הידיים , הנימול ברוך השם עבר . במקביל התחיל להתפתח אצלי טריגר פינגר באצבע המורה , פיזיותרפיה לא עזרה , עשו לי זריקת קורטיזון . הכאב נחלש , אך עם הזמן חזר וכעת יש לי טריגר ב 3 אצבעות : באצבע המורה בשתי הידיים ובאמה צד ימין . רופא כך יד המליץ על ניתוח התעלות בכל אצבע בנפרד . חברתי שסבלה מתופעה דומה , קיבלה טיפול בסידן דנסיטי אמורפי, הכאבים והטריגר נעלמו לה ( ברקע היא מטופלת 4 שנים גם בכדור עקב סרטן שד) האם טיפול בסידן הנ״ל יכול לפתור לי את בעיית הטריגר ב3 האצבעות ולחסוך ממני את הסיכונים בניתוחים ? תודה מראש

דליה שלום, הטיפול שהזכרת אינו טיפול מקובל בספרות לטריגר פינגר, אך אינו יכול להזיק ולכן אינני רואה סיבה שלא לנסות. לעיתים טריגר פינגר עשוי לחלוף מעצמו ולכן העובדה שהטיפול בסידן עזר לחברתך, אינו בהכרח בגלל הסידן עצמו. בכל מקרה, אם את חוששת מניתוח, את מוזמנת לנסות ולקוות לשיפור. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד