"אצבע הדק"+ציסטה באגודל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

12/05/2020 | 17:27 | מאת: ענת

לפני כ 12 שעות הוזרק דיפרוספאן לבסיס האצבע, לאחר כ 8 שעות התפתחו כאבים עזים (דרגה 8) בשורש כף היד לאורך האמה עד כדי הגבלה בתנועה, בנוסף כאבי מפרקי לסת, כתפיים ומרפקים, לבסוף פינוי למיון (ליקוציטים 15K ) מלווה בחום 38 מעלות. אודה לקבלת הסבר על התופעה והאם זה שכיח. בברכה, ענת

ענת שלום, לעיתים לאחר זריקת סטרואידים למפרק יש "התעוררות" של הכאב סביב איזור ההזרקה ותחושה לא נעימה החולפת לאחר מספר שעות, ניתן להיעזר גם במשככי כאבים פשוטים שיש בבית כגון אקמול/אדויל ... את מתארת תופעה יותר סיסמטית המתבטאת בעלית חום, כאבי מפרקים מרוחקים מאיזור ההזקרקה ולויקוציטים גבוהים - ייתכן כי מדובר בתגובה אלרגית לזריקה ולכן טוב עשית שפנית למיון. זוהי תופעה נדירה ביותר, ואין לדעת מראש מי רגיש לתרופה עד נסיון טיפולי. בברכה, ד"ר יהודה

13/05/2020 | 08:28 | מאת: תודה

תודה לתשובתך, השעות חולפות ועמן הכאבים במפרקים המרוחקים, מגמה חיובית, מקווה שעד כ 48 שעות אחזור למוטב. תודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד