כאבים אחרי פציעה בגיל 19

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

28/03/2020 | 22:11 | מאת: נועה

שלום, לפני כשנה נחתכתי בכף היד עם נזק למספר עצבים וגידים. עברתי ניתוח לתפירה של הנ"ל והרבה ריפוי בעיסוק אחרי. מאז לא חזרה לי התחושה והתנועה שלי עם היד מוגבלת. לאחרונה התחלתי לחזור לעשות פעילות גופנית מאומצת אך אני לא מסוגלת להפעיל שום לחץ מעבר ללחץ קל על כף היד וזה מפריע לי לעשות הרבה תרגילים. רציתי לשאול מה הצפי של תופעות כאלו לעבור והאם יש משהו שיכול להקל עליהן? תודה

נועה שלום, חתך של עצבים וגידים בכף היד הינו פגיעה קשה שאף פעם איינם משקמת וחוזרת ל-100% המצב שהיה לפי הפציעה, גם הניתוח הטוב ביותר. תמיר יישאר חסר בתחושה ומגבלה תפקודית כלשהי. לרוב חבלות מסוג זה מחלימות במהלך השנה הראשונה מהניתוח ולכן אינני שטוח כי יחול שיפור נוסף במהלך הזמן. ממה שאני מבין מסיפורך, המגבלה כעת רק במאמץ לא בשגרה ולכן זה סימן להצלחת הטיפול. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד