אבחון שבר בשורש כף היד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/02/2020 | 14:36 | מאת: אריאל

שלום, לפני כחודש עברתי תאונה מקורקינט. הגעתי למיון באיכילוב עם כאבים ביד שמאל (בצד השמאלי של היד, מתחת לזרת). לאחר צילום רנגטן שבוצע אובחן כי יש לי שבר ללא תזוזה בhook of hamate וגובסתי. הופנתי לביצוע צילום ct של שורש כף היד כשבוע וחצי לאחר הפגיעה וכמו כן ביקורת אצל אורטופד כל שבועיים. היום הגיעו תוצאות האבחון של בדיקת הCT ולפי הפענוח ישנו שבר ללא תזוזה בעצם הסקפואיד ויש צורך בגבס אחר שכולל את האגודל. ממה שאמר לי האורטופד בביקורת היום וממה שראיתי באינטרנט זו עצם שקשורה לאגודל, אבל האם זה הגיוני שאין לי בה כאבים כלל? הכאבים היו בצד השמאלי של היד.. השאלה שלי כאן היא בעצם האם יכולה להיות טעות באבחון של אחד מהצילומים בהינתן והכאבים שהיו לי תומכים בעובדה שהשבר הוא בhamate? ומה ניתן לעשות כדי לוודא את זה? הופנתי למרפאת כף יד.

אריאל שלום, לעיתים הפענוח אכן אינו מתאים לקליניקה של החולה. לעיתים משובר בשבר ישן של הספקואיד שהתגלה עכשיו בגלל חבלה נוספת. יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד עם הסיטי לצורך בדיקה והערכה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד