דלקת וכאב בכף יד ימין וצילום רנטגן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

18/11/2019 | 20:24 | מאת: רלף

שלום רב .אני בן 67.בכף יד ימין נוצרה נפיחות וכאב.האורטופד בדק ונתן לי כדורים קטאפלם נגד כאב ודלקת פעמים ביום לשבוע ולשים סד בצילום רנטגן נרשם שאין פגיעה בעצם וכי מבנה וגבולות העצמות תקינים.עכשו אין לי נפיחות ויש כאב קל מאוד. אני שואל אם יש שאריות דלקת היה הרדיולוג מציין כלומר זה שלא ציין בפיענוח אומר שאין שאריות דלקת וכן אם היתה לי שחיקה במיפרק או בסחוס היה הרדיולוג מציין זאת וזה שלא ציין אומר שאין לי בעייה כזאת.מעט הכאב שנותר יעבור עם הזמן או צריך להמשיך לקחת תרופה מעבר לשבוע שלקחתי או אולי פיזיותרפיה. אציין שלא קיבלתי מכה אלא שאני מנגן בפסנתר כשעה ביום והאם יש קשר לנושא.לתשובתכם אודה

רלף שלום, דלקת בשורש כף היד עשויה לנבוע ממספר גורמים כגון שחיקת סחוסים, דלקת של הגידים או מחלקה ראומטית במפרק. צילום אינו מראה "דלקת", אך יכול להראות שחיקת סחוסים מתקדמת. כלומר גם בדרגה קלה, הצילום לא ידגים זאת. נגינה בפסנתר אכן עלולה לגרום לדלקת בגידים שסביב המפרק. בשלב זה, מאחר ומדובר באירוע ראשון עם הטבה תחת טיפול, אין מקום להמשך בירור או טיפול נוסף. באם הכאבים והנפיחות יחזרו, אז יש לפנות שוב לבדיקה והערכה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד