אי נוחות באצבעות הידיים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

29/10/2019 | 11:25 | מאת: תום

ד"ר שלום רב, לפני כשנה וחצי הרגשתי למשך חודשיים זרמים בזרועות וכאבים באצבעות הידיים. הכאב והזרמים חלפו מעצמם ללא טיפול רפואי. לפני כחמישה חודשים חזר הכאב, מעין תחושת אי נוחות באצבעות האמה ובאצבע המורה (ללא זרמים או כאבים בזרועות), התחושה סימטרית בשתי הידיים, רמת החומרה בשתי הידיים זהה. תחושה של קישיון, אי הנוחות בעיקר מורגשת בכיפוף האצבעות, לא כאב חד, לא כאב המונע ממני להקליד או להתנהל עם הידיים, ללא רגישות מיוחדת לחום או קור. בצעתי בדיקות דם לשלול דלקת שגרונית, ניוונית והבדיקות נמצאו תקינות. הראומטולוג שבדק אותי מאמין שלא מדובר בדלקת, למרות זאת רשם לי Plaquenil 200mg פעמיים ביום, נוטל מזה שלושה חודשים, יש לדעתי שיפור אך אינו ניכר. בדיקת אולטרסאונד לאצבעות יצאה תקינה, בדיקת EMG לכפות הידיים והזרועות תקינות. שיניתי תנוחת שינה, נהגתי לישון על הבטון, עכשיו ישן על הצד או הגב. תחושת אי נוחות היא יום-יומית, יכולה להיות מורגשת בכל שעות היום. עוצמת הכאב אינה משתנה, לעיתים אין כאב. במקביל יש לי כאבי גב משתנים, בעיקר מתחת לשכמות, לפעמים את כאבי הגב אינני מרגיש כלל במשך ימים, לפעמים אני מרגיש כאב גם במנוחה, הכאב לפעמים מצד ימין, לפעמים מצד שמאל. האם כאבי הגב יכולים להיות קשורים לתחושה באצבעות? האם ייתכן שזה קשור לטריגר פויינט? מה דעתך? תודה מראש,

29/10/2019 | 11:55 | מאת: תום

שכחתי לציין: בן 43, בריא בסה"כ

.

תום שלום, אני חושב שיש להתקדם שני כיוונים: 1. לבדוק נוירופתיה פריפרית (חסר ויטמינים/הורמונים ...) 2. הערכה ע"י מומחה לעמוד שדרה - ייתכן כי הצואר הינו מקור הכאב. בברכה, דר' יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד