בדיקת הולכה עצבית ובדיקת mri

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

19/06/2019 | 03:31 | מאת: iyad

עמדה עצמות אולנר פלוס משני לשבר ברדיוס עם קיצור של העצב, איחוי מלא. קיים עיוות בקצה של העצם. לא הודגמה פגיעה סחוסית. סימני SPRAIN בסליל בחלקו הדורסלי. הדגמה תקינה של סקאפו-לונטה. הדגמה תקינה של TFCC. הדגמה תקינה של DRUJ. שינויים בצקתיים בשרירquadratus pronator ,קרוב לוודאי משני לפגיעה anterior interosseous nerv האם יש פגיעה עצבית מהשבר ומה חומרתה בדיקת הולכה עצבית לאחר שבר רדיוס: THE test of bil median and ulnar and radial nerves revealed reduced sensory potentials of rt median and radial nerves other parameters of all nerves tested revealed normal distal ,latency (dl), normal conduction velocity(cv) and motor potentials . the f responses .. showed normal latencies 27..28msc in conclusion .. sensory neuropathy of nrt median and radial nervc

איאד שלום, לא סיפרת כלום על מה שקרה, על מה שמפריע לך, ועוד פרטים.

19/06/2019 | 14:39 | מאת: iyad

קודם כל הכאבים במפרק כף היד בצד הגבי כף היד ברוב הזמן כאילו מרגיש אותו עבה רדום ןלפעמים נימול באצבעות וכאבים בבסיס האגדול וגם בצד האולנרי ליד ecu קושי וכאבים בכפוף היד כלפי מעלה מה שהפחיד אותי בחודש האחרון קרה לי פעמים אי הצלחה בלחיצת יד לחברים הם מושיטים את היד שלהם ואני מושיט ידי אבל לא מצליח לתפוס את יד החבר זה קרה באופן ספונטני זה היה מביך בהתחלה אבל אני פוחד שזה מסמן משהו עצבי שיכול להתעצם !!

איאד שלום, לפי מה שרשום בבדיקות שביצעת, נראה כי מדובר במצב אחרי שבר, אבל אתה לא מספר שהיה לך שבר ולכן לא ברור לי איך להתייחס לשאלות שלך. אם היה שבר, אז מתי ? איזה טיפול עשית ? גבס ? ניתוח ? כמה זמן ? האם לאחר מכן היה טיפול משקם ? אם לא היה שבר, מדוע כתוב בבדיקת ה-EMG שזו בדיקה אחרי שבר רדיוס ? אני צריך את כל פרטי המקרה כולל לוחות זמנים של הפגיעה ושל הבדיקות שביצעת בשביל להתייחס

20/06/2019 | 09:14 | מאת: iyad

קודם כול אני מודה לכה על הסובלנות נכון אני אחרי שנה משבר ברדיוס ואולנה ועצם הסירה הסקפואיד היה גבס 8 שבועות ואחר כך מקבע שורש כף יד חודשיים ומאז פיזוטראפיה אבל כל הזמן היתי מרגיש שהטיפול הפיזוטראפי לא עוזר והכאבים במפרק ושורש כף היד מתעצמים והנימול ובמיוחד הרגשת כובד בכף היד והרגשת כף רדומה עם קושי בכפוף גבי וכאבים בכפוף כפי ובסיבוב ובהרמת כל דבר כבד שוב תוקפים אותי כאבים מזה שבוע קיבלתי זריקת דיפרוספן לשורש כף היד ו ל ECU היא הרגיעה את הכאבים

איאד שלום, קודם כל, העובדה כי הזריקה עזרה היא חיובית. הנימולים והמגבלה בתנועה הינם תופעות שכיחות אחרי חבלה כמו שעברת ומה שחשוב זו המגמה. האם סה"כ יש שיפור במהלך החודשים האחרונים אז אין צורל לעשות כלום. מצד שני, לא ברור האם השבר התחבר בעמדה תקינה. דווקא צילומים שהיא הבדיקה הפשוטה ביותר, יכולה להראות את זה. אם הכאב והמגבלה בטווח לא השתפרו עם הזמן, יש לפנות למומחה לכירורגיה של היד לבדיקה. צריך רק לזכור, שבשבר כמו שאתה מתאר שהיה לך, אף פעם ההחלמה לא מלאה ותמיד קיימת מגבלה כלשהי בתפקוד

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד