כפות ידיים מתנפחות ונרדמות בלילה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - כירורגיה של היד

14/04/2019 | 07:47 | מאת: רחלי תורגמן

בלילות האחרונים אני מתעוררת מלחץ בכפוץ הידיים הן מתנפחות ונרדמות ללא תחושה עם עקצוצים.כפות הידיים מתנפחות מאד ובבוקר אני מרגישה שהן עדיין נפוחות ומתקשה לקפל אותן.בלילה כשזה מעיר אותי אני חייבת להוריד את הידיים כדי לשחרר את הנפיחות וההרדמות.אני תוהה האם זה קרה בגלל חומרי הניקיון של םסח שהשתממשתי בשבוע האחרון ..או שישנן סיבות אחרות.מה לעשות?

רחלי שלום, עקצוצים בכפות ידיים המלווים ברדימות וכאב לילי יכולות למז על לחץ עצבי, לרוב תסמונת התעלה הקרפלית, אולם תופעה זו אינה גורמת לנפיחות. נפיחות דו"צ בכפות הידיים עשויה לנבוע מבעיה ראומטולוגית (דלקת מפרקים). על מנת להתקדם באבחנה ובטיפול, יש לפנות תחילה לרופא המטפל על מנת שיוכל לכוון אותך בהתאם לבעיה שאת מציגה. בברכה, ד"ר יהודה

מנהל פורום אורתופדיה - כירורגיה של היד